logo

noeglehullet   smiley-logo   oe-logo   6omdagen_logo

jff-top-6

Fakta

73% procent af forældrene ønsker frugtordning på skolerne

En undersøgelse, foretaget af Tranberg for 6 om dagen i 2006, viser at forældre for alvor har fået øjnene op for mere frugt og grønt til deres børn i skoletiden. Således synes 73% af de adspurgte forældre at skolerne bør have en brugerbetalt frugtordning.

4 ud af 5 får for lidt frugt

Selvom langt de fleste børn og unge synes at frugt og grønt smager godt, er det kun 1 ud af 5 der spiser nok frugt og grønt. Dette viser en undersøgelse fra Danmarks Fødevareforskning.

Børn skal have 3-5 om dagen

Mens voksne skal have "6 om dagen" kan børn nøjes med "3-5 om dagen", altså 3-5 stykker frugt eller grønt. Fødevarestyrelsen anbefaler at børn under 10 år spiser 300-500 gram frugt og grønt om dagen, mens børn over 10 år skal spise 600 gram.

2 ud af 3 skoler har ikke frugtordning

På trods af børnenes store interesse for frugt og grønt har kun 1 ud af 3 danske skoler en frugtordning. Dette tal dækker over forskellige ordninger, skoleboder og frugt medbragt hjemmefra.

Kilde: Frugtkvarter.dk

jsf-logo

Bestille ordningen online her.

Et dagligt frugtkvarter

Et frugtkvarter hvor børnene i fællesskab spiser frugt sikrer at eleverne får tid til både at spise og komme ud og holde frikvarter. Samtidig bidrager frugtkvarteret til klassens kultur, sammenhold, trivsel og indlæring. Derudover styrker det skolens image og implementerer skolens mad- og måltidspolitik.

Indlæring og trivsel

De fleste børn bliver sultne i løbet af formiddagen. Et frugtkvarter midt på formiddagen sikrer børnene fornyet energi og er mere koncentrerede, mindre syge og klarer sig generelt bedre i skolen viser en række studier.

Moderne image

Med en frugtordning viser skolen at den er nytænkende og er et godt eksempel for andre skoler i kommunen. Skolen får et moderne og sundhedsbevist image og styrker samtidig forholdet mellem skole og hjemmet. En frugtordning gør at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar for sundhed og trivsel gennem maden i skoletiden.

Sundhed

Tykke børn trives ofte dårligt og slås med lavt selvværd. Overvægt øger desuden risikoen for på længere sigt at udvikle kræft og, type 2 diabetes og hjerte/karsygdomme. Skolefrugt er en effektiv måde at få alle børn til at spise frugt og grønt, og er dermed en stor del af kampen mod fedme.

Få et tilbud på skolefrugt!

Ring til Lars på tlf. 30 58 11 90 eller mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.